Matematik

Reducering

13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

(4x - 3)^2 - (3x + 2)^2 - 7x(x - 1)

Vil udtrykket så komme til at se sådan ud :

(4x - 3) (4x - 3) - (3x + 2) (3x + 2) - 7x(x - 1)

Hvis ja, hvad skal jeg så gøre derefter???


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af SuneChr

Kvadrér parenteserne ved at bruge  (a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab  og gang den sidste parentes ud.

Saml så alle  x2 ,   x  og  konstanter  for sig.


Svar #2
13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

Du må undskylde, men jeg forstår ikke helt.

Kan du ikke prøve at skrive udregningerne op til opgaven?? Så tror jeg at jeg vil forstå opgaven og de næste udtryk jeg skal reducere :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan enten gange de flerleddede størrelser ud, eller benytte en kendt kvadratsætning, som SECC foreslår i #1 til at gøre det lidt nemmere. Dernæst reduceres.

Man har i øvrigt

(4x -3)2 - (3x +2)2 -7x(x-1) = (4x-3 + 3x +2)(4x -3 -3x -2) -7x(x-1)

                                              = (7x -1)(x -5) -7x(x-1)

                                              = (7x -1)(x -5) - (7x -1)(x-1) -(x-1)

                                              = (7x -1)(x-5 -x +1) - (x -1)

                                              = (7x -1)(-4) -x +1

                                              = -28x +4 -x +1

                                              = -29x +5


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.