Matematik

Reducering

13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

(4x - 3)^2 - (3x + 2)^2 - 7x(x - 1)
 

Jeg skal reducere udtrykket, men jeg er ikke helt klar over hvordan jeg skal gøre det?

Jeg vil sætte pris på, hvis du/i gad at udregne så meget at udtrykket, da det vil gøre det nemmere for mig at reducere de andre udtryk jeg skal reducrere.

På forhånd, TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2012 af nielsenHTX

udregn parenteserne

(4x - 3)^2=16*x^2-24*x+9                

prøv selv med (3x + 2)^2

gang 7x ind på begge led i (x - 1)

derefter saml det hele   (x2,x og konstanter for sig)


Svar #2
13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

Du må undskylde, men forstår ikke helt hvordan du har regnet (4x - 3)^2 ud???


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2012 af SheldonCooper (Slettet)

Det gør nielsenHTX vha. kvadratsætnignerne (http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tningen) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

(4x-3)(4x-3) = 4x*(4x-3) + (-3)*(4x-3) = 16x2-12x -12x +9 = 16x2-24x + 9  (Elementary, my dear Watson.)


Svar #5
13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

tak!

Hvad gør jeg så med denne?: (x – 2)² + (x + 3) (x – 3) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

(x-2)2 = x2 -4x + 4 : regel :  (a-b)2 = a2-2ab+b2

(x+3)(x-3) = x2-9   : regel : (a-b)(a+b)= a2-b2

(x2-4x+4)+(x2-9) = 2x2-4x -5.

Okay?


Svar #7
14. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

Tak OhFortuna!


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

Det var so let.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.