Matematik

Mat HN hjælp :)

14. august 2005 af Hamborg (Slettet)
Hey, er der en, der er godt til integralregning herinde som vil tjekke om disse opgaver er rigtige? De er fra Mat 3H, opgave 133

a) x^6+7x^4-5 = (1/7)x^7 +(7/5)x^5

b) 3x^3-(1/7)x^2+2x-5 = 3/4x^4-(1/2)x^3+2x^2-5x

d) 3x^3-7x^2+x-5 = (3/4)x^4-(7/3)x^3+x^2-5x

Håber i vil hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2005 af Katen (Slettet)

d) 3x^3-7x^2+x-5 = (3/4)x^4-(7/3)x^3+ ½x^2-5x

Du manglede ½ i andet sidste led.





Din:
b) 3x^3-(1/7)x^2+2x-5 = 3/4x^4-(1/2)x^3+2x^2-5x

3x^3=3/4x^4 sandt

-(1/7)x^2=-(1/2)x^3 falsk

-(1/7)x^2= -(1/7) * 1/3 x^3 = (1/21) x^3 mit

2x-5 = 2x^2-5x falsk

2x-5= 2* ½x^2 -5x= x^2-5x mit

Mit foreslag:

3x^3-(1/7)x^2+2x-5= 3/4x^4 -(1/21) x^3 + x^2-5x




a) x^6+7x^4-5 = (1/7)x^7 +(7/5)x^5

Førtsted led er rigtig
- men ikke helt med på andet led, er både 4-5 opløfte dvs. så er det er -1 der er opløftet?

Hvis man antager, at det kun er 4 der er opløfte - så er andet led næsten rigtig, men du mangler lige at skrive -5x (kommer fra de -5).


Svar #2
14. august 2005 af Hamborg (Slettet)

1000 tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2005 af Duffy

S(x^6+7x^4-5)dx = 1/7*x^7+7/5*x^5-5*x + k


S(3x^3-(1/7)x^2+2x-5)dx = 3/4*x^4-1/21*x^3+x^2-5*x + k


S(3x^3-7x^2+x-5)dx = 3/4*x^4-7/3*x^3+1/2*x^2-5*x + k




Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Nu har jeg ganske vist ikke pågældende opgavehæfte, men jeg formoder, at der er tale om ubestemte integraler.

Hamborg:
Lighedstegnene i dit indlæg er malplacerede. Du skal i hvert fald gøre det klart, hvis der er tale om ubestemte integraler. Herinde på forummet skrives et ubestemt integral sædvanligvis

S f(x)dx

hvor S er 'integraltegnet', og f(x) er integranden. Eksempelvis har vi

a) x^6 + 7x^4 - 5 = (1/7)x^7 + (7/5)x^5 - 5x + C

hvor C E R er en arbitrær integrationskonstant.

Givet at der er tale om ubestemte integraler, så skal man netop specificere en vilkårlig stamfunktion til integranden, og derfor SKAL konstantleddet C med!

b) er forkert besvaret. Du integrerer rigtigt nok ledvis, men husk følgende:

S 2x dx = x^2 + C

S (1/7)x^2 dx = 1/7*(1/3)x^3 + C = (1/21)x^3 + C

I øvrigt kan integrationsfejl ret let imødegås, hvis man er sikker i at differentiere. Højresiden differentieret SKAL give integranden på venstre side. Nogle kalder vistnok denne form for kontrol for 'integrationsprøven'.

Kontrollér også d).

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Vi har naturligvis

S(x^6 + 7x^4 - 5)dx = (1/7)x^7 + (7/5)x^5 - 5x + C

og ikke det nonsens, som står i indlæg #4.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2005 af Duffy

#5 ...hvilket afstedkommer at Katen's indlæg (#1) er rent vrøvl...



Duffy

Svar #7
15. august 2005 af Hamborg (Slettet)

Okey, det må i undskylde det vidste jeg ik, men ja det er ubestemte integraler! Og den var heldigvis rigtig den opgave jeg fremlagde på klassen, så 1000 tak for hjælpen igen!

Skriv et svar til: Mat HN hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.