Matematik

Andengradsligning

14. marts 2012 af Kathrineandersen93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg mangler hjælp til at forstå......

Andengradsligningen 2x^2+3x+c=0 har løsningen 1.

bestem c

:Bestem andengradsligningens anden løsning:

Mvh kathrine


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2012 af mathon

          en løsning er en rod

x = en rod
giver
                    f(rod) = 0
hvoraf
                    f(1) = 0 = 2·12 + 3·1 + c

                              0 = 2 + 3 + c

                              c = -5

dvs
                    2x2 + 3x + (-5) = 0
                               beregn selv den anden løsning (rod)
                                                                               som #2 giver et "tip" til

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 1 i 2.-gradsligningen og løs den fremkomne ligning i c:

c = -2x2 -3x , med x = 1.

Da røddernes produkt er c/2 , findes derved den anden løsning, når c er bestemt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af drJones95 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af mathon


                         ...andengradsligningen har jo netop to løsninger,
                            hvorfor det er en uforståelig kommentar  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2012 af drJones95 (Slettet)

ahh ups troede du skulle bestemme c så der var 1 løsning. Sorry forvirringen 


Svar #6
15. marts 2012 af Kathrineandersen93 (Slettet)

tak til begge, og vi har fundet ud af det ;)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.