Matematik

Isolér

15. marts 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen bekræfte at, isolér d i: R = (4 · p)/(π · d2) · l., er gjort rigtigt sådan her: d2 = (4 · p)/(π · R) · l.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af nielsenHTX

jo d2=...  så du har ikke helt isoleret d


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2012 af fafdsafasd (Slettet)

du mangler bare, kvadratroden ved (4 · p)/(R · π), da du har d2, og ikke d.

 

            R = (4 · p)/(π · d2) → R · π · d2 = 4 · p → d2 = (4 · p)/(R · π) → d = √(4 · p)/(R · π)

 

 


Svar #3
15. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Okay, skal lige være sikker på at jeg forstår dig korrekt, altså:

 

R = (4 · p)/(π · d2) · l ⇔ 

R · d2 = (4 · p)/(π · d2) · l · d² ⇔

R/R · d² = (4 · p)/(π · R) · l ⇔

√d2 = √(4 · p)/(π · R) · l ⇔

d = (4 · p)/(π · R) · l 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2012 af nielsenHTX

#3

det sidste er helt forkert.

"√d2 = √(4 · p)/(π · R) · l ⇔ d = (4 · p)/(π · R) · l"  (⇔) gælder på ingen måde

nu ved ikke hvad det er du regner på, men den fuldstændigeløsning er

d² = (4 · p)/(π · R) · l ⇔

d=±√((4 · p)/(π · R) · l)              (det kan så være den ene løsningen er lige gyldig hvis der er tale om noget fysisk)

 


Svar #5
15. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Okay, men ang. ± er det vel ligegyldigt, hvis det kun handler om at isolér d? Resultatet bliver så

d = √((4 · p)/(π · R) · l)


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2012 af fafdsafasd (Slettet)

Jeg så slet ikke "· I"..


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om resistansen R af en ohmsk leder med cirkulært tværsnitsareal π·(d/2)2 , længde L og specifik resistivitet ρ :

      R = ρ·L / (π·(d/2)2)

så man får

      (d/2)2 = ρ·L / (π·R) ,

og dermed fås tværsnittets diameter

      d = 2 · ( ρ·L / (π·R) )1/2


Brugbart svar (2)

Svar #8
15. marts 2012 af AskTheAfghan

Divider med R, og gang med d2 på begge sider.

Opløft med (1/2) på begge sider.


Svar #9
16. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Og vi er enige om at l ikke forsvinder?


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, L forekommer både i #4, #7 og #8 , der har helt identiske resultater.


Skriv et svar til: Isolér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.