Matematik

Differentialregning, hjælp !?

15. marts 2012 af jgknudsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er kommet ud for en lidt drilsk opgave, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til. Opgaven lyder som følgende:

 

Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f '(x) = (x + 3)(x +1)2 (x −1)
( ) 3 e
.
a)

Bestem monotoniforholdene for f.
En anden funktion g er bestemt ved
g x = x − x
P( 2, f ( 2))
.
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet
− −

b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.

 

Jeg har lavet a'eren, hvor jeg kom frem til x=-1 v x= 1

Jeg er dog meget i tvivl om hvordan B løses, derfor kunne jeg godt bruge lidt hjælp.

 

Tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener vel så

f '(x) = (x + 3)(x +1)2 (x −1)   ?

Så er det jo let at løse ligningen f '(x) = 0 , da f'(x) allerede er faktoriseret. Du mangler så at betragte x = -3 , som også er rod i f'(x) .

Jeg ved ikke, hvad du mener med

( ) 3 e
.

og det er uklart, hvordan funktionen g(x) ser ud. Prøv at formulere det lidt mere klart. Benyt redigeringsfaciliteterne i tekstboksen, benyt knapperne X2 til indeks og X2 til eksponent, og Ω til at indsætte forskellige matematiske symboler.


Svar #2
15. marts 2012 af jgknudsen (Slettet)

Kan godt se at det ser lidt forvirrende ud... Det har åbenbart fucket up, da jeg indsætte det fra PDF filen... Men opgave b lyder som følgende:

 

En anden funktion er givet ved

                          g(x)= 3x - ex

Grafen for g har en tangent t,der er parallel med med tangenten til grafen for f i punktet P(-2, f(-2)).

                                  

Bestem koordinatsættet til røringspunkt for t.

 

 

 

 

 

 

 


Skriv et svar til: Differentialregning, hjælp !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.