Matematik

polynomie

16. marts 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har fået en opg. ang. polynomier, men hvad er det? Er der en der kan give et eksempel, på hvordan de regnes?


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et polynomium kan for eksempel være et 2.-gradspolynomium ax2 + bx + c . Tallene a, b og c kaldes polynomiets koefficienter.


Svar #2
16. marts 2012 af mimok (Slettet)

Okay, mange tak!

Hvis jeg får en polynomium-opgave, hvor x er 3 og skal finde ud af hvad c er, hvordan skal jeg så stille udregningerne op. Jeg har prøvet, er dette rigtigt:
p(x)=x^3+cx^2+x-8 =>

p(3)=3^3+c*3^2+3+8 <=>

p(3)-3^3-3-8=c*3^2 <=>

p(3)-20=c*3^2 <=>

(p(3)-20)/3^2=c

Jeg er ikke sikker på om jeg skal skrive p(3) eller bare 3?


Brugbart svar (3)

Svar #3
16. marts 2012 af SuneChr

Det generelle n'te grads polynomium       Pn(x)  =  anxn + an-1xn-1 + ........... + a1x + a0

har rational rod  p/q   hvis  p går op i a0 og q går op i an   for  heltallige koefficienter og  p/ er uforkortelig brøk.

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du mangler vist en oplysning. Prøv at formulere hele opgaven. Oplyses det, at x = 3 er en rod i polynomiet? Hvis det er tilfældet, gælder der, at p(3) = 0.


Svar #5
16. marts 2012 af mimok (Slettet)

#4
Ja, det er rigtigt, der står at x = 3 er en rod i polynomiet: p(x)=x^3+cx^2+x-8

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så ved man jo, at p(3) = 0, og dermed

33 + c·32 + 3 -8 = 0

Vær opmærksom på, at du i dine udregninger i #2 sjusker med fortegnene flere steder.


Svar #7
17. marts 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 
Jeg tror, at jeg har fået min opgave til at gå op nu. :)


Skriv et svar til: polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.