Matematik

Eksponentialfunktioner

20. marts 2012 af Heeejsa

Jeg har fået vedhæftede opgave stillet og er meget sikker på at jeg skal finde a ved at sige:

(x2-x1)√(72/y1) = a

Jeg har dannet to punkte vha. oplysningerne: R(1,3) og P(8,6).

Men jeg får en helt sindssyg værdi for a. Er der en der kan hjælpe mig?

 

Vedhæftet fil: Billede 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Punkterne er R(3,1) og P(6,8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2012 af nielsenHTX

går ud fra det er taskefejl du har skrevet 72 i stedet for y2

det er jo svært at sige om din a værdi er sindssyg når du ikke har skrevet hvad du får den til... eller hvordan du har sat ind..


Svar #3
20. marts 2012 af Heeejsa

Nu får jeg en a-værdi der hedder 2.?
Det lyder da nogenlunde fornuftigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2012 af mathon

                     

                                                      y2 / y1 = aΔx

                                                      8 / 1 = a3

                                                      23 = a3

                                                      a = 2

 

                                                       b = y / 2x

                                                       b = 3 / 21

                                                       b = (3/2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2012 af PeterValberg

Punkterne er (3,1) og (6,8)  du bytter rundt på koordinaterne i #0

og ja, du har regnet korrekt:  a = 2  nøjagtigt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
20. marts 2012 af Heeejsa

Det her er lige et helt andet spørgsmål.

En parabel er givet ved ligningen y = x^2 - 2x -8-

Bestem koordinatsættet til parablens skærringspunkter med førstaksen. 

Jeg har fundet de to x-værdi x=4 og x=-2, men hvordan kender jeg y-værdierne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2012 af mathon

    

                 ...taler du om en parabels skæring med x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

For punkter på førsteaksen gælder der jo, at y = 0 .


Svar #9
20. marts 2012 af Heeejsa

Jeg taler om koordinatsættet til parablens skæringspunkter med førsteaksen. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9 -- Se #8.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2012 af PeterValberg

Når grafen for parablen skærer x-aksen, er y = 0

Løs derfor andengradsligningen:

hvilket giver dig x-koordinaterne til (eventuelle) skæringspunkter med x-aksen
(denne har to, da diskriminanten d > 0)

(-2,0) og (4,0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.