Matematik

skæringspunkt

21. marts 2012 af duveddikk (Slettet) - Niveau: C-niveau

der er givet de to funktioner: f(x) = 2x+8 og g(x) =-0,5x+5 

hvordan beregner jeg deres skæringspunkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2012 af Euroman28

sætter dem lig hinanden og finder et fælles x.

Med andre ord.

du skal løse

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2012 af mathon

skæring kræver bl.a.
ens y-koordinat

                                 dvs
                                                     2x + 8 = y = -0,5x + 5
 
                   hvoraf skæringspunktets 1. koordinat kan beregnes

 


Svar #3
21. marts 2012 af duveddikk (Slettet)

Hvordan beregner jeg det?


Svar #4
21. marts 2012 af duveddikk (Slettet)

jeg har flere opgaver af dem, kan du ikk forrklare det hele sammen med tal også tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2012 af Euroman28

Det handler om at løse det jeg skrev før (du skal nemlig finde det x hvor ligningerne er lig hinanden!)

du sætter x-erne over på venstre-side af ligmed og alt det andet over på højre side af ligmed.

så handler det om at finde x (gang med 2 på begge sider af ligmed) 

Det indsætter du i en af ligningerne på x's plads og finder y-værdien, så har du fundet dit skærringspunkt.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.