Matematik

Blandede matematikopgaver

21. marts 2012 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgaver?

9 c

10 a og b

11

13

 

På forhånd mange tak! :)

Vedhæftet fil: Aflevering16-1.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er jo nemt bare at udfylde en smørrebrødsseddel. Hvad har du selv gjort for at løse opgaverne?

9c) beregn y(22) ved at benytte modellen.

10) a) Man benytter fortegnsvariationen for den afledede f'(x) til at undersøge monotoniforholdene for selve funktionen f(x).

b) Benyt tangentligningen    y = f'(x0) ·(x - x0) + f(x0)

11) Benyt oplysningerne til at opstille to ligninger til bestemmelse af konstanterne i potensfunktionen.

13) a) Løs ligningen y = 21,5

b) Benyt, at log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner.


Svar #2
22. marts 2012 af studinen2012 (Slettet)

9 c) Vil det sige jeg skal sætte 22 ind på x's plads? Det var nemlig det jeg gjorde, og jeg får 6,14798E6. Men hvordan er det nu med det E der?

10 Hov  a) kan jeg godt finde ud af. Jeg mente b) og c)

b) Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal benytte den tangentligning?

11 a) Vil det sige, at 26 og 60 er to punkter på grafen?

13 a) Så jeg skriver solve(0,59*log(x)+0,18=21,5,x) ?? Jeg får x = 1,36645E36 igen problemet med det E der, som jeg ikke ved hvad betyder.

b) Hvordan skal jeg benytte det til at bestemme a og b?

 

p.s. Tusinde tak for din hjælp :)


Svar #3
22. marts 2012 af studinen2012 (Slettet)

11 a) Skal jeg bare sige 60*20% for at finde hvor meget 60km/t er steget med ved 20% ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2012 af wut123 (Slettet)

#2

9 c) 

     

10b) 

x0 = 0. Du skal altså beregne f(0) og f'(0) og indsætte i formlen for tagentligningen. 

10c)

Da tangenterne er parallelle må de have samme hældningskoefficient. Så hvis  betegner hældningen af tangenten  fra 10b) skal du løse ligningen

   

11a)

(60, 26) er ét punkt der opfylder ligningen.

13a)

Det skal være

   

med løsningen x = 133,62

13b)

Du ved at

   

     

               

               

 

 


Svar #5
22. marts 2012 af studinen2012 (Slettet)

13 b) Hvordan kan jeg finde a og b på den måde?


Skriv et svar til: Blandede matematikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.