Matematik

Andengradsligning

22. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder og arbejder med parabler og andengradsligninger og har sat fast i en opgave siden i går aftes. Håber nogle her kan hjælpe.

Opgaven lyder:

Grafen for f(x) = ax^2 + 4x + c har toppunkt i (-1,2). Bestem a og c

Jeg er selv kommet frem til a som er 2

Jeg har også fundet d, som er -16

Jeg mangler bare c, men jeg kan simpelthen ikke finde en ligning jeg kan få til at passe.

 

Please hjælp. HVordan finder jeg c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2012 af NejTilSvampe


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2012 af NejTilSvampe

Eller, hvis du ikke kender d, kan du bruge:

hvor y0 er toppunktets andenkoordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2012 af mathon

         toppunktskoordinater
                                                    t1 = -b/(2a) = -1                   t2 = c - a·t12 = 2

                                                    -4/(2a) = -1      

                                                    2/a = 1        

                                                    a = 2                                    t2 = c - 2·(-1)2 = 2

                                                                                                c = 2 + 2 = 4


Svar #4
22. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Tusinde tak..

Har selv brugt snart 10 timer på at sidde og lege rundt med det.. Rart at få den ud af verden..


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.