Matematik

indskuds regl?

22. marts 2012 af Frook (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har opgaven

Om firkant ABCD oplyses at  AB = (1-4) , BC=(-5-1) og CD = (5-3)

beregn koordinatsættet til AD

beregn firkantens omkreds

så jeg går udfra at jeg skal bruge indskuds reglen til at beregne koordinatsættet AD så jeg har

AD= AB+BC+CD så  AD bliver = (03), ?

og firkantens omkreds er vel 5+6+8+3 = 22 længdeenheder?

er der nogen der kan sige mig om jeg er helt galt på den, eller har fat på noget ?

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt med bestemmelsen af vektoren AD.

Omkredsen er ikke korrekt bestemt. Omkredsen er

|AB| + |BC| + |CD| + |AD|

Man skal beregne længderne af hver af de fire vektorer og så lægge deres længder sammen til sidst.


Svar #2
22. marts 2012 af Frook (Slettet)

ah super

dvs. O = |AB| + |BC| + |CD| + |AD| = 4,1231+5,0998+5,8309+3 = 18,0538 længdeenheder?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, noget i den retning, men skriv det først eksakt som

O = (√17) + (√26) + (√34) + 3 = ...

Talværdien er ikke helt korrekt for √26 .


Svar #4
22. marts 2012 af Frook (Slettet)

jep, det gør jeg. Tusinde tak!! for det hurtige svar !!


Skriv et svar til: indskuds regl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.