Matematik

Regression , plzz hjælp

23. marts 2012 af Haider7

Plzzz Hjlæp

Lav en regressionsanalyse hvor BMI forklares ud fra Alder og Fast Food, der her begge antages at være en kontinuert variabel. Jeg er klar over at dette er en multipel regression, men Fast food i datasættet er rigtig en kvalitativ forklarende variabel men læreren har skrevet at de begge skal antages at være kvalitativ og derfor multipel regression.

Men da han udvidede ovenstående model med en ektsra forklarende variabel, køn som i øvrigt var kodet som en dummy variabel, hvorfor blev denne også til en kontinuert variabel, da køn jo er en kategorisk variabel?

 

 

 


Svar #1
23. marts 2012 af Haider7

antages at være kontinuert*


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Du må formulere opgaven i sin helhed, hvis vi skal kunne hjælpe dig . . .      ;-)


Svar #3
24. marts 2012 af Haider7

Spørgsmålet lyder:

Lav en regressionsanalyse hvor BMI forklares ud fra Alder og Fast Food, der her begge antages at være en kontinuert variabel.

Da de begge kan antages at være kontinuerte skal vi lave en multipel regression.

Efterfølgende udvides modellen med køn som i jmp programmet (der bruges til at lave regressionsanalyse) var kodet som dummy variable, men som i programmet stod som en nominal (kategorisk varibel). I opgaven havde han lavede den udvidede model som en multipel regression også.

Det jeg undrer mig over er at når vi har en kategorisk variabel (køn), hvorfor lavede han så multipel regression? Skal den også antages at være kontinuert her, for det står der ikke? I den opridenlig model skrev han at variablerne bare skulle antages at være kontinuerte selvom fast food variablen faktisk også var en kategorisk variabel også og derfor multipel regression. Når man har både kontinuerte og kategoriske variabel i spil, er det da kovarians analyse?


Svar #4
24. marts 2012 af Haider7

Håber I kan hjælpe


Svar #5
24. marts 2012 af Haider7

??


Svar #6
24. marts 2012 af Haider7

Når en kategorisk variabel fx Køn dummykodes, er det ikke for at gøre den til en numerisk variabel?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg kender ikke til begreberne eller analyserne der nævnes.

Jeg vil dog umiddelbart tro at du skal sætte kvinde=1 og mand=0, og f.eks.. kalde denne værdi k.

og evt. lave en regression for hhv. mænd og kvinder hver for sig for at finde hvad k påvirker.

måske er mænd BMI=alder*fastfood^2 + 5, og kvinder BMI=alder*fastfood^3 + 9, hvilket kunne skrives:

fælles BMI=alder*fastfood^(2+k) + 4k

 

Jeg tror du har ret i svar#6.


Skriv et svar til: Regression , plzz hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.