Matematik

Dummy variabel

24. marts 2012 af Haider7

Er det rigtigt at en dummy kodede kategorisk variabel bliver til en numerisk variabel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2012 af SuneChr

http://www.econ.ku.dk/mej/empmet/forel/kap9.pdf

Summen af dummy'es kan vel sagtens blive > 1  ?

Men er vel i øvrigt altid udtrykt som et helt tal, med mindre der er scorer, der ikke er hele tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg kender ikke til begreberne eller analyserne der nævnes.

Jeg vil dog umiddelbart tro ud fra dit forrige indlæg at du skal sætte kvinde=1 og mand=0, og f.eks.. kalde denne værdi k.

og evt. lave en regression for hhv. mænd og kvinder hver for sig for at finde hvad k påvirker.

måske er mænds BMI=alder*fastfood^2 + 5, og kvinders BMI=alder*fastfood^3 + 9, hvilket kunne skrives:

fælles BMI=alder*fastfood^(2+k) + 5 +4k

 


Skriv et svar til: Dummy variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.