Matematik

Sandsynlighedsregning

25. marts 2012 af Shaolina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

 

Jeg har et spørgsmål til sandsynlighedsregning. Det lyder således:

 

Bestem sandsynligheden for, at værdien af X er et lige tal.

 

Resultater:

 

t = 1, 2, 3, 4, 5, og 6

P(X=t) = t/21

P(X=1) = 1/21

P(X=2) = 2/21

P(X=3) = 1/7

P(X=4) = 4/21

P(X=5) = 5/21

P(X=6) = 2/7

 

Middelværdien = 13/3

Spredningen for X = 20/9

 

Mit eget resultat:

 

Jeg har fået det til at give 4/7 eller 12/21

 

Er det forkert? Og hvis ja, hvordan finder man da frem til det korrekte resultat?

 

Jeg håber, at der er nogen, som vil hjælpe.

 

- Emilie.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Det er forkert. Benyt:

Middelværdi:

   

Spredning:

   


Svar #2
25. marts 2012 af Shaolina (Slettet)

Marter? Jeg har ikke lært at benytte de formler, som du kommer op med. Jeg har lært, at middelværdien beregnes ud fra: (X1 • P1) + (X2 • P2) + (X3 • P3) + ......

Og spredningen har jeg lært at beregne ud fra:  √(X1 - μ) • P1 + (X2 - μ) • P2 + (X3 - μ) • P3 + (X4 - μ) • P4 + ......

 


Svar #3
25. marts 2012 af Shaolina (Slettet)

Deruderover Marter, så skal jeg ikke beregne middelværdierne og spredningen, men sandsynligheden for, at værdien af X er et lige tal.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2012 af peter lind

De lige tal er 2, 4 og 6, så der spørges om sandsynligheden for at du få en af de 3 udfald


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Havde ikke læst dit spørgsmål ordentlig. Troede det var spredning og middelværdi der skulle beregnes. Beklager!

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Svaret er: ja din udregning er helt rigtig !!!!

 

Godt gået.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.