Samfundsfag

BNP, INFLATION, Rente....

26. marts 2012 af mansour23 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen. jeg har nogle spørgsmål general om BNP, Inflation, Renten, offentlige forbrug, eksport

1. Hvad er sammenhængen mellem BNP og inflation, og hvordan påvirker det,  renten?

2. Hvis offentlig forbrug ikke bliver modregnet i BNP, hvordan vil BNP’en være?

3. Hvad er sammenhængen mellem Inflation og eksporten?

4. Hvad er sammehængen mellem Valtuakurs og BNP generalt?

5. Hvor høj må  inflationen være på generalt? ( international)

6. Hvad er sammenhængen mellen faste bruttoinvesteringer og BNP?

 

Håber nu giver mig en uddybende besvarelse. på forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2012 af ping317 (Slettet)

jeg vil ikke give dig en uddybende besvarelse, det er din opave... vil dog godt hjælpe dig hvis du kommer med nogle bud selv, men jeg vil helst gi' hjælp til selvhjælp.

Cheers


Svar #2
26. marts 2012 af mansour23 (Slettet)

1. prisstigning = faldende privat forbrug = lav bnp .

Høj rente = lav indkomst = lav forbrug = lav bnp = deflation 

2. hvis offentlig forbrug ikke bliver modregnet i BNP'en, så kan man ikke vurder helt hvordan landes BNP er, da offentlig forbrug har en stor betydning for BNP. Her tænker jeg på offentlig forbrug = flere pensionister = kontant hjælpsmodtager = større offentlig forbrug = en negativ for samfundet, da staten bruger flere penge på de mennesker.

3. hvis der en høj inflation i et land, så påvirker det landets produktivitet, da nabo'en ikke vil efterspørger landets varer. 

4. ?? kan ikke rigtig svar på det.

5. inflationen må ikke over stige 2 % (international )

6. er meget usikker med dette spørgsmål. MEn tror, hvis faste bruttoinvesteringer falder, så påvirker det også BNP'en, da de ting man invester i bliver mindre være. 

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. marts 2012 af Walras

1. Vrøvl. Beskriv, hvornår priserne er ude af ligevægt og dermed ændrer sig (inflation). 

2. Vrøvl. Du skal kunne dine nationalregnskabsdefinitioner. Transfereringer (overførselsindkomster) er ikke en del af det offentlige forbrug. Det offentlige forbrug består hovedsageligt af lønninger til de offentligt ansatte (ikke ensidige overførsler til folk uden arbejde).

3. Definer den reale valutakurs (konkurrenceevnen) - men du er på rette vej. 

Start med det. Der er allerede lidt at arbejde med.


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. marts 2012 af ping317 (Slettet)

Halløj, skriver synopsis pt, skal nok få set på det i weekenden... Mvh (whatever name i put in here)


Skriv et svar til: BNP, INFLATION, Rente....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.