Matematik

Eksponentiel vækst - HJÆLP!

26. marts 2012 af mimok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave, og jeg har ingen anelse om, hvordan den skal regnes. Opgaven lyder:

En patient har taget en pille med 1000 mg af et smertestillende middel. Blodprøver viser, at mængden af stoffet i patientens blod aftager efter en eksponentiel udvikling:

    Tid i timer| 0      | 30   |
Masse i mg |1000  |215 |
Find en ligning for sammenhængen mellem indholdet af smertestillende middel i blodet og tiden der er gået.

 


Svar #1
26. marts 2012 af mimok (Slettet)

Mit bud:
f(x)=1000*0.217^30

fordi:
b=1000

a=(1000-215)/1000*100=78.3% <=>

a=1-0.782=0.217


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Forskriften for eksponentiel udvikling er f(x) = b·ax . Da f(0) = 1000, er b = 1000 . Den anden oplysning giver da

f(30) = 215, dvs

215 = 1000 · a30 ,  så

a = (215/1000)1/30 = 0,9501


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2012 af nielsenHTX

#0 +1

f(x)=1000*0.217^30 er en ret linje

du skrive rigtigt nok b=1000 idet

f(0)=1000=b*a0⇒b=1000

a findes så med det andet punkt

f(30)=215

215=1000*a30 find a

funktionen bliver så

f(x)=1000*ax     (indsæt det a du finder)

(og der er ingen grund til at skrive i andres indlæg folk skal nok komme forbi din tråd)


Brugbart svar (4)

Svar #4
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skal på din maskine lave en eksponentiel regression på de to punkter (0,1000) og (30,215),

så vil den gi' dig den rigtige funktion


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede  ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Undskyld - her kommer den  ;-)

Vedhæftet fil:1Hinka.PNG

Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.