Matematik

ubestemte integraler

18. august 2005 af Noa (Slettet)
opgaven lyder således:

Angiv følgende ubestemte integraler.

S x^2 + x dx -S x^2 - x dx

hvordan regner man en opgave som denne. forstår ikke helt det med ubestemte integraler har prøvet at læse i min bog men syns ik det hjalp hvilke regler gælder dig og hvad skal jeg gøre tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Så vidt jeg kan læse, mener du

S[x^2 + x]dx - S[x^2 - x]dx

Ved et ubestemt integral forstås en vilkårlig stamfunktion til integranden. Sædvanligvis skriver vi

S[f(x)]dx = F(x) + k

hvor F er en stamfunktion til f, og k en integrationskonstant.

Integrationskonstanten viser sig at være overflødig ved beregning af bestemte integraler, men den SKAL angives ved ubestemte integraler!

Der gælder blandt andet følgende regneregel for ubestemte integraler:

S[f(x)]dx +/- S[g(x)]dx = S[f(x) +/- g(x)]dx

for alle kontinuerte funktioner, f og g. Se efter i din matematiske formelsamling; reglen bør stå der.

//Singularity

Svar #2
18. august 2005 af Noa (Slettet)

hmm ok 1000 tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2005 af Duffy

S (x^2 + x) dx - S (x^2 - x) dx =

S (x^2 + x) dx + S (-1)(x^2 - x) dx =

S (x^2 + x) dx + S (-x^2 + x) dx =

S (x^2 + x -x^2 + x) dx =

S (2x) dx = x^2 + k



Duffy

Skriv et svar til: ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.