Matematik

Hjælpppppp

31. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave her som jeg ikke helt aner hvordan jeg skal løse håber i vil hjælpe, så hurtigst så muligt.

 

Opgaven:

Jeg skal beregne lågets areal, og rumfang. 

Lågets højde er: 5 cm bredde 15 cm g længde 40 cm

Beregn areal af låget = ??

beregn rumfang = ??

 

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2012 af Annlouiserud (Slettet)

Arealet=længe * bredde 

Arealet = 15 cm * 40 cm 

Arealet = 600 cm2

Arealet= 600/100 = 6 m2

 

Rumfanget= længden * bredden * højden

Rumfanget= 40 cm * 15 cm * 5 cm

Rumfanget = 3000 cm

Rumfanget= 3000 cm3/100

Rumfanget= 30 m3

 

Jeg vil anbefale dig at købe matematikhåndbogen. 

Den var min bedste makker til afgangsprøven. Alle de formler du skal bruge i folkeskolen står der og den er meget pædagogisk i forklaringerne. Den hjalp mig virkelig i undervisningen og til eksamen!!!!

Håber det hjalp


Svar #2
31. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay tusind tak, skal nok få skaffet en da jeg kan se at den hjælper meget.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Rumfanget= længden * bredden * højden

Rumfanget= 40 cm * 15 cm * 5 cm

du har fået løst opgaven af #2, men der er en fejl

3000cm3 = 3000/1000 dm3 = 3 liter

=3/1000 m3 = 0,003 m3

det er ikke nok at have en formelsamling, man skal også bruge den.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2012 af Pettson

#1 du har heller ikke styr på kommaets placering, når du går fra længdemål til arealer!

Areal (i cm2): 15 cm * 40 cm = 600 cm2
Areal (i dm2): 1,5 dm * 4,0 dm = 6 dm2
Areal (i m2): 0,15 m * 0,40 m = 0,06 m2


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Låget er en kasse, hvis overflade består af 6 parvis kongruente rektangler. Overfladearealet er derfor

A = 2 · (H·B + H·L + B·L) = 2 · (5·15 + 5·40 + 15·40)cm2 = 2 · (75 + 200 + 600)cm2 = 1750cm2 = 0,175m2

Rumfanget er korrekt beregnet i #3


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2012 af Pettson

#5   Spændende!
Du læser 'areal' som 'overfladeareal'? I en opgave til 8. (eller måske 9.) klasse?
Hvis du har ret, så dur Svar #4 selvfølgelig ikke   :o)


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo muligt, at opgavens formulering i sin helhed bedre kan afklare, om der er tale om lågets overfladeareal eller om dets tværsnitsareal set fra en bestemt synsvinkel. Jeg antog, at da lågets dimensioner er givet i alle tre retninger, er det overfladearealet, der tænkes på.


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Så må vi bare håbe at spørgeren, #0 har forstået at det er nødvendigt at give alle oprindelige oplysninger, helst den oprindelige opgavetekst, hvis man vil have entydig hjælp.


Skriv et svar til: Hjælpppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.