Matematik

Forskellige ligninger for samme linje

02. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vil jeg omskrive y - 3 = -2(x + 5) til y = -2x + 7 vil jeg umiddelbart få et andet resultat end dette, nemlig:

y - 3 = -2(x + 5) ⇔ y = -2x - 10 + 3 ⇔ y = -2x - 7. Hvad gør jeg forkert?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den kan ikke omskrives til y = -2x + 7. Det korrekte resultat er omskrivningen i sidste linie til y = -2x -7 .


Svar #2
02. april 2012 af mathbj (Slettet)

Så er der fejl i bogen, men det er heller ikke første gang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2012 af SuneChr

Generelt har vi

Linje gennem (x0 ; y0) med hældningskoefficient a har ligningen

y - y0 = a(x - x0)  ⇔  y = ax + (y0 - ax0)                     (y0 - ax0)  kaldes undertiden for b i denne notation.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2012 af HrQuantum (Slettet)


Skriv et svar til: Forskellige ligninger for samme linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.