Matematik

Halveringskontant??

03. april 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.
Jeg har lige et spørgsmål ang. en opgave om halveringskontant. Den lyder på:

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (2,10) og har en halveringskonstant T½ = 6.
a)  Bestem forskriften for funktionen.
b)  Bestem x-værdien når y = 20

A'ern er jeg færdig med. men B har jeg lidt problemer med. nogen der kan hjælpe tl den ? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2012 af Imprafir (Slettet)

Halveringskonsten er bestemt ved formlen: T½ = log(a)/log(2)

Du ved at T½ = log(a)/log(2) = 6

Dermed kan du isolere a. Du kender også et punkt (2,10), og ved indsættelse af dette kan du finde den anden konstant b. 

Derefter indsætter du bare y = 20, og finder x.

Husk at funktionen for en eksponentiel funktion ser således ud: y = b*a^x

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2012 af Andreww (Slettet)

#1 

Halveringskonstanten er nærmer T1/log(a)/log(0.5)


Svar #3
03. april 2012 af warz0ne (Slettet)

jeg er ikke helt med. hvordan isolere jeg a i T½ = log(a)/log(0,5) = 6


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2012 af Andreww (Slettet)

log(a)/log(0.5)=6

log(a)=6*log(0.5)

a = 10 6*log(0.5) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2012 af Imprafir (Slettet)

#2 Korrekt, byttede rundt på halverings- og fordoblingskonstanten.


Svar #6
03. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Jeg har også lige prøvet det, inden du skrev det ned. men kan simpelthen ikke få det til 10 ?, jeg får det til -4,1


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2012 af Andreww (Slettet)

a)

y=b·ax

b = ?

a = ?

 

a) 20=b·ax      Isoler x


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. april 2012 af mathon

lille rettelse
                        log(0.5) / log(a) = 6

                        log(a) = log(0.5) / 6 = log(0,51/6)

                        a = 0,51/6 = 0,890899

                       


Svar #9
03. april 2012 af warz0ne (Slettet)

tusinde tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. april 2012 af Andreww (Slettet)

#8

Stort hovsa. Men tak.


Skriv et svar til: Halveringskontant??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.