Matematik

Retvinklet trekant

05. april 2012 af Naancy17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.. 

Jeg sidder her med en Matematik aflevering, som jeg er ret lost i! 

Spørgsmålene som jeg har brug for hjælp til lyder sådan her:

 

I en retvinklet trekant kendes kateterne a = 3.1 og b = 4,7

a) Beregn længden af hypotenusen

b) Beregn trekantens areal

c) Beregn længden af højden h

d) Beregn vinklerne i trekanten

 

Håber i kan hjælpe :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2012 af peter lind

a) brug pytagoras

b) ½*a*b

c) brug at areal =½*h*grundlinje

d) brug en eler flere af de mange trigonometriske formler for en retvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2012 af nielsenHTX

a) a2+b2=c2 indsæt og find c

b) arealet=½*højde*grundlinjen (a og b er både højder og grunderlinjer i en retvinklet trekant)

c) der menes nok hc

A1=½*hc*c , A2=½*a*b

½*hc*c=½*a*b

hc*c=a*b

hc=a*b/c

d)

sin(v)=modstående / hypotenusen

cos(v)=hosliggende / hypotenusen.

find enten vinkel A eller B og brug så at vinkelsummen er 180 til at finde den sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2012 af Timeismoney (Slettet)

KIG

Vedhæftet fil:C.docx

Svar #4
05. april 2012 af Naancy17 (Slettet)

Mange tak for svarene! :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2012 af Timeismoney (Slettet)

Du er velkommen men huske at du skal bruge 1/2*a*b for at finde areal....


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Højden h?

Altså den der går fra den rette vinkel, og lander vinkelret på den modstående side af den rette vinkel? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når talen er om en retvinklet trekant, forstår man ved højden altid den højde, der står vinkelret på hypotenusen. De to andre højder er jo identiske med de to kateter.


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.