Matematik

Omskriv til uforkortelig brøk

06. april 2012 af Simone155 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ja, jeg er igang med at omskrive uforkortelige brøker, men jeg har et problem med disse tre:

 

120 %

33 1/3 % ( 1/3 er en brøk)

250 %


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 100% = 1 , så, for eksempel

120% = 120·(1/100) = 120/100 = ...


Svar #2
06. april 2012 af Simone155 (Slettet)

Er det så 30/25, eller kan man godt gå ned til 15/12,5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I en uforkortelig brøk indgår der kun hele tal i tæller og nævner. Find et helt tal, der går op i både tæller og nævner i brøken 30/25 og forkort med det tal.


Svar #4
06. april 2012 af Simone155 (Slettet)

5/5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt; 5/5 = 1 ; men 30/25 er ikke lig med 1. Forkort med den fælles faktor.


Svar #6
06. april 2012 af Simone155 (Slettet)

Jeg forstå ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man forkorter brøken med 5

30 / 25 = (6·5) / (5·5) = 6 / 5


Svar #8
06. april 2012 af Simone155 (Slettet)

Okay


Skriv et svar til: Omskriv til uforkortelig brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.