Matematik

Højde

07. april 2012 af Bette02 (Slettet)

Hvordan findes højden af denne trekant? 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Fra vinklen B og ned til grundlinjen AC, hvor den så lander vinkelret :)


Svar #2
07. april 2012 af Bette02 (Slettet)

En ny trekant ikke? Men hvad er det så jeg finder? og hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2012 af mathon

             
                                                              ha = c·sin(180º-(A+C)) = c·sin(A+C)

                                                              ha = 10,3·sin(34,1º+24,4º)
 

i folkeskolen lærte du, at i en stumpvinklet trekant falder to af trekantens højder uden for trekanten
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

#2 Ups, jeg læste ikke teksten under trekanten *min fejl*

Men du gør følgende:

Du har trekanten ABH

Vinklen HAB finder du ved at sige 180º - 90º - 24,4º

Når du så har fundet den, så kender du både trekantens vinkler og hypotenuse.

Og så benytter du dig af Sinus til at finde højden :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Betragt trekant ABC
 

Vinkel B = (vinkelsummen 180) - (34,1 + 24,4) = 121,5
 

Betragt derefter trekant AHB
 

Her er vinkek B = 180 - 121,5 = 58,5
 

ha = |AH| = 10,3 * sin(58,5) = 8,78

;-)


Svar #6
11. april 2012 af Bette02 (Slettet)

Hvordan ved du vinklen b, er 180 - 121.5 = 58.5? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Fordi < ABH og < ABC er "supplementvinkler" dvs. at de tilsammen er 180 grader,

idet de tilsammen udgør linien HBC som er en ret linie = 180 grader   ;-)


Svar #8
11. april 2012 af Bette02 (Slettet)

Forstår det stadigvæk ikke... Hm..


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Så må du nok læse i din første mat.-bog om geometri og vinkler, for dette er folkeskolestof

- forhåbentlig kan bogen forklare det bedre end jeg kan

De to vinkler er supplementvinkler, og derfor tilsammen 180 grader.

Prøv evt. at goooooooogle  ;-)


Skriv et svar til: Højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.