Matematik

Parameterkurver

09. april 2012 af keira (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa
Håber der er nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, ved ikke helt hvordan jeg skal redegøre for det?

I planen er givet et koordinatsystem med begyndelsespunkt O. Et punkt P(x,y) bevæger sig i planen, således at det til tidspunktet t gælder, at
x=t^3-12t          Hvor t∈R
y=t^2+2t

Den del af kurven, der gennemløbes i tidsrummet fra t = t_0. til t = 2, afgrænser en punktmængde, der har et areal A. Der gælder, at

 A=(1/2) ∫(omvendtevektor v * vektor OP) dt, (t_0 og 2) er grænseværdierne
hvor v er hastighedsvektoren til tidspunktet t.

Gør rede for, at A=(1/2) ∫(t^4 + 4t^3 + 12t^2 ) dt, hvor (t_0 og 2) er grænseværdierne

 

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af peter lind

OP = (t3-12t, t2+2*t) Find v og den omvendte til den(hvad så det er ) og beregn skalarproduktet


Svar #2
09. april 2012 af keira (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Parameterkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.