Matematik

eksponetiel

09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

Hej, jeg har vedhæftet en graf ..

 

Grafen viser antallet af millionærer i København med en indkomst på over 1 million kr.

1) bestem a og b.. 

er a = e0.1585 = 1,7 ?? og b = 135?

 

2) forklar hvad størrelserne a og b?
3) Forklar hvordan forskriften kan bruges til at forudsige antallet af millionærer i KBH i fremtiden?

Vedhæftet fil: graf3.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af peter lind

Hvor får du de 0.1585 fra ?

Ifølge regressionen er a≈1,7 men b ≈1,86*10-135 hvilket lyder helt usandsynlig. x er her formentlig antal år efter  kristus fødsel; men det ser satdigvæk vanvittigt lille ud. Prøv evt en regression med x antal år efter 1994


Svar #2
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

så får jeg b = 342,3 og a = 1,17 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2012 af nielsenHTX

#2 b værdien lyder fornuftig nu, men a værdien burde ikke ændre sig, det skulle stadig gerne være a≈1,7


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2012 af peter lind

Det se en hel del mere fornuftig ud


Svar #5
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

ja, 1,7 .. :-)

Men hvad fortæller a og b ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Ja jeg får også b til 342,3 beregnet i Excell med år 1994 sat til år 0. Men får som #3 siger en uændret a-værdi, dvs. den stadig er på 0.1585... men ok er det overhovedet defineret noget sted hvad a og b er??

 


Svar #7
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

a = 1,7 og b = 342,3... Men jeg ved ikke hvad disse størrelser fortæller.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2012 af nielsenHTX

#6 f(x)=b*ax og i denne opgave er a≠0,1585 men a=e0,1585

b er hvor mange millionærer i København med en indkomst på over 1 million kr der er i år 1994(år 0)

a er stigning, der kommer ca 70% flere hvert år.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

b e^(ln(a) t) = ba^t

 

Det må være denne sammenhæng de fisker efter


Svar #10
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

hvad med denne opgave? Forklar hvordan forskriften kan bruges til at forudsige antallet af millionærer i KBH i fremtiden?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Du bør her forholde dig til den usikkerhed der er forbundet med at extrapolere en regression ud over det datamateriale man har. Der må fremgå af pensum hvad der mere detaljeret forventes.

Hvis du gider kan du jo sætte væksten op imod populationen i København og antage den er konstant som en første simpel antagelse. Hvor lang tid skal der gå før alle er millionærer. Dette kan måske give en ide om hvor absurd en eventuel extrapolering er.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. april 2012 af peter lind

Hvis udviklingen fortsætter vil du til tiden t målt i antal år efter 1994 kunne beregne antal millionærer som b*at


Svar #13
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

...


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. april 2012 af peter lind

nej


Svar #15
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

sidste spørgmål : 

Kan denne udvikling beskrives ved en lineær funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Du kan sagtens lave en lineær regression over de data der var angivet Excell


Svar #17
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

fortæller a og b så det samme som før?


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. april 2012 af peter lind

Du kan godt lave en lineær regression; men hvis du gør det vil du forment finde at den passer dårligere til data, a og b vil have helt andre betydninger


Svar #19
09. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

hvilke betydninger?


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. april 2012 af peter lind

beregn f(x+1)-f(x)  og f(0)


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.