Matematik

Beregn styrken

09. april 2012 af mudiii (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :-)

 

Jeg har fået denne opgave. Ngn. der vil hjælpe med at løse den ? :-) Jeg sætter pris på en forklaring. Jeg har resultatet, men vil hellere forstå det..

 

1. Du tager 35 mg natriumklorid og opløser i 40 ml sterilt vand.

a. beregn styrken i opløsningen.

b. hvor mange ml skal et menneske have af opløsningen, hvis dosis er 10 mg natriumklorid?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven hører vel snarere hjemme i kemi-forumet?

b) Man skal vel have 10/35 af de 40 ml opløsning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

10/35 af den samlede opløsning. (som er 40 ml + 35ml /massefylde salt)


Svar #3
09. april 2012 af mudiii (Slettet)

styrke= stofmængde mg/volumen ml = resultat

Jeg har fundet ud af det venner :) tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt, at det skal beregnes af den samlede opløsnings volumen.

Der er tale om at opløse 35 mg NaCl. Med en densitet på ρ = 2,165g/cm3 får man volumen af denne mængde NaCl til

V = m/ρ = 0,035g / 2,165(g/cm3) = 0,016cm3 = 0,016mL

Med en vandmængde på 40mL udgør rumfanget af det opløste NaCl en meget beskeden del af den samlede opløsnings volumen og med den angivne nøjagtighed på 40mL er det nok forsvarligt at beregne de 10/35 af de 40mL.


Skriv et svar til: Beregn styrken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.