Matematik

Omskrevne cirkel og indskrevne cirkel

10. april 2012 af FrederikkeFava (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)
 

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal udregne radius i en trekants omskrevne og indskrevne cirkel.

Trekantens sider er : a= 7,21 cm, b=4cm og c=6cm.

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

ifølge https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=805705 gælder der,

Omskreven cirkel:

Radius = abc / (4*areal)

indskreven cirkel:

radius = 2*Areal / omkreds


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

For at bruge disse to formler, skal du kende arealet af trekanten

Det er √(s*(s-a)*(s-b)*(s-c)), hvor s er det halve af sidernes sum, altså ½*(a+b+c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du indsætter de opgivne sider i Pythagoras, vil du opdage, at trekanten er (ment som) en retvinklet trekant.

Det er derfor let at bestemme arealet som ½*h*g eller ½*4*6 = 12

Desuden ligger den omskrevne cirkels centrum midt på hypotenusen.

Se vedhæftede skitse  ;-)

Vedhæftet fil:1 Omskrevet.PNG

Svar #4
10. april 2012 af FrederikkeFava (Slettet)

Mange tak for de hurtige svar, i har lige redet min matematik aflevering ;)

tak ! :D


Skriv et svar til: Omskrevne cirkel og indskrevne cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.