Matematik

Indskrevne og omskrevne cirkel, hjælp! tak

15. februar 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogle derude der kan fortælle mig hvordan man finder radius i en indskrevne eller omskrevet cirkel? Altså hvordan kan jeg f.eks. finde radius i en cirkel, som jeg ikke udelukkende kender målene på?

Er der formler eller noget lign. som man kan bruge?

F.eks. skal jeg finde omskredsen af en cirkel, som er inde i en trekant eller noget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af mathon

   i nedenstående
er
    r radius i trekantens indskrevne cirkel
    R radius i trekantens omskrevne cirkel
    T trekantens areal

    r = tan(A/2)·(s-a) = tan(B/2)·(s-b) = tan(C/2)·(s-c)    2s = a + b + c

    R = a/(2sin(A)) = b/(2sin(B)) = c/(2sin(C))

    r = 4R·sin(A/2)·sin(B/2)·sin(C/2)

    r = T/s

    R = (abc)/(4T)


Svar #2
15. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Mange tak


Svar #3
15. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Sry men skal lige spørge, hvad er s?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2010 af mathon

     2s = (a+b+c)

     s = ½(a+b+c)


Svar #5
16. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Mathon

Kan man bruge disse formler hvis cirklen er inde i en kvadrat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2010 af mathon

nej

      radius r, for den indskrevne cirklen i et kvadrat
er

      r = (√(2)/2)·a         når a er kvadratets side

     


Svar #7
17. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hvad med for den omskrevne i kvadrat?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2010 af mathon

rettelse
             radius r, for et kvadrats indskrevne cirkel
er
             r = (1/2)·a, når a er kvadratets side

            radius r, for et kvadrats omskrevne cirkel
er
            r = (√(2)/2)·a, når a er kvadratets side


Svar #9
17. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Tak mathon du er til stor hjælp!


Svar #10
21. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Kære Mathon

Jeg er stødt på et problem. Det handler om den omskrevne cirkel.

Jeg har to kvadrater vi kalder kvadrat 1 og kvadrat 2.

De begge har en omskreven cirkel, men de er ikke lige store.

Din formel giver det samme resultat på begge, fordi sidelængden er det samme.'

Jeg håber du forstår. Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2010 af mathon

forkert opfattet:
                        kvadrat
                                     1 med siden a1 har omskreven cirkelradius (√(2)/2)·a1

                                     2 med siden a2 har omskreven cirkelradius (√(2)/2)·a2


Svar #12
21. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

mathon, vil du være sød, at se den meddelse i matematik?


Skriv et svar til: Indskrevne og omskrevne cirkel, hjælp! tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.