Matematik

Differentialregning

10. april 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har nogle opgaver som jeg godt kunne tænke blev kigget efter, da jeg ikke er sikker på de er rigtige...

1)

a)

Bestem f ' (x)

f(x) = e2x-3x

f ' (x) = 2e2x-3

b)

Undersøg om der findes en tangent til grafen med hældning -1

f ' (-1) = 2e2*(-1)-3 = -2,72933

 

2)

f(x) = 3x2+2ln(x)

Bestem f ' (2)

f ' (2) = 3(2x)+2/2

6x+1

 

3)

f(x) = (1/3)x3+e4x

Bestem f ' (x)

f ' (x) = 3(1/3)x2+4e4x

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

opgave b

hældningen på tangenten i et punkt x er givet som f'(x). hvis denne skal være -1 skal du løse ligningen

f'(x) = -1 , hvilket i dit tilfælde gerne skulle give løsning x=0 prøv selv at komme frem til det


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

opgave 2

du bliver bedt om at finde f'(2)

du skal finde  f'(x) til 6x + 2/x og derefter indsætte 2

du har kun indsat to i brøken og får dermed 6x +1


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2012 af peter lind

1b)  er misforstået. Du skal undersøge om ligningen f'(x) = -1 har en løsning

3. kan reduceres yderligere


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Opgave 3

denne opgave er fin men forkort lig 3 ud i faktoren 3(1/3) ingen grund til både at dividere og gange med tre


Svar #5
11. april 2012 af 384106 (Slettet)

Opgave 1

b) Ja, jeg har vel at min y bliver -2,72933, og så indsætter jeg dette i tangentligning:

y-y0=a(x-x0)

y=-1(x-1)-2,72933

-1x-0,72933 eller?

Opgave 2

Hvis jeg differentiere ln(x) = 1/x

så står der 2ln(x) så kommer der til at stå 2/x i stredet?

og så da jeg skal finde f'(x) = 2/2 = 1 ?

3x^2 = 3(2x) = 6x eller?

 

Opgave 3

31/3=1/3 så?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. april 2012 af peter lind

Du fortsætter jo blot stædigt de fejl du har i #0 uden at atge hensyn til de fornuftige svar du har fået. Her kommer det så en gang til

1b) Du har helt misforstået opgaven. Hældningen er -1, f'(x) angiver hældningen i punktet (x,f(x) så du skal løse ligningen f'(x) = -1. hvis løsningen er x0 er din y værdi f(x0)

2) Du skal differentiere f(x) og dernæst erstatte x med 1. Du differentiere en del af den og sætter x = 1 i den. Dernæst differentiere du resten og addere så bare dette til det foregående resultat

Hvorfra  får du det fra ? 31/3 = 10+1/3 og bestemt ikke 1/3. 31/3 forekommer slet ikke noget sted i opgaven.

#3 I f ' (x) = 3(1/3)x2+4e4x kan du forkorte 3 ud.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.