Matematik

Procent opgave.

10. april 2012 af Simone155 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ja jeg har et problem med denne opgave:

 

En tøjbutik sænker priserne med 20 %. Hvad er udsalgsprisen for et par bukser, der har kostet 560 kr?

 

Jeg er usikker på hvordan jeg skal gøre det, da jeg jeg for 112 kr, som jeg ved det ikke er..


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Prisen på 560 sænkes med 20%. 20% af 560 er 0.2 * 560 = 112

 

træk dette fra de oprindelige 560

 

560 - 112 = 560 - 0.2 * 560 = 560 *(1-0.2) = 560 * 0.8 hvor det sidste svarer til at det er den oprindelige pris ganget med 0.8 fordi der er 80% af den oprindelige pris tilbage når der er trukket 20% fra

 

Så du var næsten i hus med de 112

 


Svar #2
10. april 2012 af Simone155 (Slettet)

Okay Tusind tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Selv tak : ) klik eventuelt brugbart svar


Skriv et svar til: Procent opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.