Matematik

Værnepligtige

10. april 2012 af whatshallIwrite (Slettet) - Niveau: A-niveau

Værnepligtes højde normalfordelt med middelværdi 185 cm og spredning 8 cm. 

Der udtages tilfældigt 20 værnepligtige fra gruppen. 

Bestem sandsynligheden for, at der blandt de udvalgte ikke er nogen, hvis højde er mindre end 180 cm. 

Hvis man skal benytte et CAS-værktøj, hvad skal jeg indtaste derinde? 

 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

ø() betegner den andel der er under i dette tilfælde 180.

Du skal derfor finde 1 - ø((180-185)/8)   (kan evt. opslås i normalfordelingstabel).

Herefter tager du dette tal og opløfter det i 20nde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

så skulle du gerne ende med ca. 0,2 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

I stedet for at slå op i tabel, kan du også beregne...

Formel findes nederst på http://da.wikipedia.org/wiki/Normalfordeling . Denne skal integreres fra 0 til 180.

∫ (formel , x,0,180)lu=185 and o=8

opløft (1-resultat) i 20nde.


Svar #4
11. april 2012 af whatshallIwrite (Slettet)

Det giver desværre ikke det rigtige resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det skulle da gerne give at chancen ø for at en person er under 180 er ca. 0.26, dvs. chancen for en person over 180 er 0.74. Jeg får samme resultat ved begge metoder.

Dvs. Chancen for alle 20 over 180 er 0.74^20. = 0.002. (Dette sidste kan alternativt også regnes som binominalfordeling P(x=20), n=20, s=0.74)

Se under ø(-.63) her:

http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://www.pavementinteractive.org/wp-content/uploads/2007/08/Normal_table.gif&imgrefurl=http://www.pavementinteractive.org/article/normal-distribution/&h=856&w=678&sz=41&tbnid=12AMATGODublCM:&tbnh=90&tbnw=71&prev=/search%3Fq%3Dnormalfordeling%2Btabel%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=normalfordeling+tabel&docid=emNI5lPxR1wnKM&hl=da&sa=X&ei=ej2FT4nRIdDFtAbMiuGzBg&sqi=2&ved=0CDAQ9QEwAg&dur=998


Skriv et svar til: Værnepligtige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.