Matematik

Rentesregning

21. august 2005 af Mani4 (Slettet)
Hi allesammen...

Jeg har lidt problemmer med at forstå dette spørgsmål...

En person har en formue på 120.000 kr.,som dels anbringes til 4% p.a. og dels til 4.5% p.a. hvor stort et beløb har været anbragt på hver måde når renteudbyttet p.a. er 5250 kr.

Hvad betyder det når et beløb "anbringes" til en pct?

Det kan vel ikke passe at man bare skal tage de 5250 og dividere dem med rentefoden(1+0,04) med nul terminer?

på forhånd tak

//Mani4


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af Jean

Hvis det var mig, ville jeg anbrige alle pengene til 4,5 %.

Nå back to question.

Lad x betegne beløb anbragt til den høje rente (tænk på at der købes en nul kupon obligation).

Hvor meget anbringes så til den høje rente?

Herefter skal du løse en ligning med 1 ubekendt.

Håber det hjælper dig.

Svar #2
21. august 2005 af Mani4 (Slettet)

altså, Tak for hjælpen Jean.. Men er stadig ikke helt med på hvordan jeg løser den?

//Mani4

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af Cas_sen (Slettet)

#2

Gør som #1 med at løse ligningen med én ubekendt.

Lad os lige rimse op at x kroner til 4% og y kroner til 4,5% i alt skal give et afkast på 5.250.

Ligeledes at x kroner + y kroner skal give 120.000

Du har altså 2 ligninger der siger:

1: 0,04x + 0,045y = 5.250
2: x + y = 120.000

Du kan da fx. omskrive 2'eren til at hedde:

2.1: y = - x + 120.000

og derefter indsætte denne ligning i 1'eren så den kommer til at hedde:

1.1: 0,04x + 0,045(- x + 120.000) = 5.250

Håber du er med nu, ellers må du give lyd fra dig. For at have en rettesnor at gå efter skal du gerne få at 30.000 skal investeres til 4% og de resterende 90.000 til 4,5%.

Svar #4
21. august 2005 af Mani4 (Slettet)

#3, Kan det passe at x=11250.045 monstro?

//Mani4

Svar #5
21. august 2005 af Mani4 (Slettet)

opper den lige engang... :)

vil bare vide om jeg har gjort det rigtigt?

//Mani4

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2005 af Jean

#5.

Tror svaret står i #3.

Svar #7
21. august 2005 af Mani4 (Slettet)

Hvordan det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2005 af Jean

Fra #5.

Håber du er med nu, ellers må du give lyd fra dig. For at have en rettesnor at gå efter skal du gerne få at 30.000 skal investeres til 4% og de resterende 90.000 til 4,5%.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2005 af Cas_sen (Slettet)

0,04x + 0,045(- x + 120.000) = 5.250 <=>
0,04x - 0,045x + 5.400 = 5.250 <=>
-0,005x = -150
x = 150/0,005
x = 30.000

Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.