Matematik

Logistisk vækst

12. april 2012 af inzaghi (Slettet)

Hej alle 

 

Vil hører om der er en der kan forklare betydningen af konstanter i forskriften for den logistiske vækst?

f(x) = m / (1+c*e-kmx)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af mathon

                                                  F(x) = M / (1+C·e-aMx)   x∈R \ R-

er løsningen til
differentialligningen
                                                  dy/dx = a·y·(M-y)      0<y<M             med den arbitrære konstant C

              

hvor
                        F(x) --> M for x --> ∞     dvs populationens øvre grænse er M

                        a er en proportionaltitetskonstant

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

konstanten C må så være M/f0 -1

og så må a være ansvarlig for væksthastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2012 af mathon

#1


                                                  F(x) = M / (1+C·e-aMx)   x∈R \ R-

er løsningen til
differentialligningen
                                                  f(x) = dy/dx = a·y·(M-y)      0<y<M             med den arbitrære konstant C

bestemt af
                                                  C = M / F(0)   -  1

              

hvor
                        F(x) --> M for x --> ∞     dvs populationens øvre grænse er M

                        a er en proportionaltitetskonstant

 

 


Svar #4
12. april 2012 af inzaghi (Slettet)

Takker.


Hvad fortæller x, og den arbitrærer konstant C? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2012 af mathon

 

                    ...oftest er x tiden


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.