Matematik

proportionalitetsfaktor

12. april 2012 af 3runette (Slettet)

Hejsa

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave! :)

"For trekanter med grundlinje 5 er arealet af trekanten proportionalt med højden i trekanten. Hvad er proportionalitetsfaktoren?"

Ja, hvordan finder man frem til det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skriv udtrykket for trekantens areal op. Indsæt g = 5 og beregn proportionalitetsfaktoren.


Svar #2
12. april 2012 af 3runette (Slettet)

er det ikke A = 1/2 * h * g?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det er korrekt. Indsæt så g = 5 og beregn så proportionalitetsfaktoren.


Svar #4
12. april 2012 af 3runette (Slettet)

Men jeg ved da ikke hvad h er? Gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, for h er jo den variable, som arealet A er proportionalt med. Forstår du, hvad det vil sige, at to størrelser er proportionale?

Der gælder A = k · h , og man skal finde værdien af proportionalitesfaktoren k .


Svar #6
12. april 2012 af 3runette (Slettet)

#5

Hvordan skal jeg så ud fra formelen A = 1/2 * h * g udregne proportionalitetsfaktoren? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #1 og #3.


Svar #8
12. april 2012 af 3runette (Slettet)

#7

 

Så har jeg A = 1/2 * h * 5, men jeg mangler jo stadig h og det er h jeg ikke kan finde frem til


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Igen: h er den variable, som arealet A er proportionalt med. Du har tilsyneladende ikke forstået, hvad det vil sige, at to størrelser er proportionale? To størrelser a og b er proportionale, hvis der findes en konstant k , så at

a = k · b .

Beregn nu proportionalitetsfaktoren for proportionaliteten mellem A og h i denne opgave.


Skriv et svar til: proportionalitetsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.