Matematik

arealfunktion

13. april 2012 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som jeg er i tvivl om er rigtig, den burde vidst give 4,5 men jeg får den til 4,59, ved ikke om jeg har lavet en fejl.

 

a)
bestem arealet af M


A(x)=-0,33*x^3+1.5*x^2

1,5*x^2-0,33*x^3

for at finde arealet af M skal jeg gre sledes

f(b)-f(a)

jeg kan se p grafen at f(b) er 3 og f(a) er 0

da a er 0 og b er 3 på min figur

A(3)-A(0)

jeg indstter 3 p x'plads i formlen frst og indstter derefter 0 p x'plads

((1,5*3^2)-0,33*3^3)-(1,5*0^2-0.33*0^3)

 

(13,5-0,33*27)-(-.33*0+1.5*0)

13,5-8.9=4,59

4,5-0=4,59


arealet af M er hermed 4,59

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du roder lidt med begreberne. Der gælder a = 0 og b = 3, ikke f(a) = 0 eller f(b) = 3.

Man har så for stamfunktionen

A(x) = -(1/3)x3 + (3/2)x2 , hvorfor arealet er

A(3) - A(0) = A(3) = -(1/3)·33 + (3/2)·32 = -27/3 + 27/2 = 27/6 = 9/2

Dit problem er, at du regner med en tilnærmet værdi for (1/3) i stedet for at regne med den eksakte værdi.


Svar #2
13. april 2012 af Thezzen (Slettet)

hvorfor er det -27/3+27/2 når der står * ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

-(1/3)·33 = -(1/3)·27 = -27/3

(3/2)·32 = (3/2)·9 = 3·9/2 = 27/2


Svar #4
13. april 2012 af Thezzen (Slettet)

tak, men hvorfor dividerer man?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt reglerne for regning med brøker, som du kender fra folkeskolen.

At gange med (1/3) er jo det samme som at dividere med 3.


Skriv et svar til: arealfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.