Matematik

divisionsproblemer

15. april 2012 af Frankofille (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har problemer med dette divisionstykke:

9018 / 6 =

Jeg prøvet at regne det ud på hånden, men jeg får det til 153, problemet er bare at lommeregneren siger 1503. Jeg kan ikke selv få det til at give 1503, er der andre der kan? Hvis ja, hvordan?

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af WHiP (Slettet)

Hvis du halverer det så får du 9018/2=4509. Dette kan du herefter dividere med 3 og så får du 4509/3=1503


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af hehehej (Slettet)

9018/6=

1. 6 op i 90? det gør den 15 gange, 

2.automatisk 0

3. 6 op i 18 = 3gange


Resultat = 1503

Men har du lært at dividere? (:

 


Svar #3
15. april 2012 af Frankofille (Slettet)

Hvorfor automatisk 0? og ja jeg har lært at dividere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2012 af hehehej (Slettet)

Jeg har lært det på den måde, at hvis du skal dividere med to tocifrede tal skal der 0 imellem resultaterne.
 

Altså : 90 | 18 = 15 03

 


Svar #5
15. april 2012 af Frankofille (Slettet)

okey, men her er et andet eksempel:

1500 / 2 = 750

 

her er der jo ikke 0 i mellem?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2012 af hehehej (Slettet)

Kan der sagtens være, det kommer an på hvordan du vil dividere det. 

1. 2 op i 15? = 7 og der var en i rest
2. så sætter du 1 foran nullet. og det blir 10, 2 op i 10= 5
3. 2 op i 0 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2012 af WHiP (Slettet)

En nemmere metode, hvis du ikke har så store tal, kan være at omskræve tæller og nævner til produkter af primtal


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2012 af hehehej (Slettet)


http://www.regneregler.dk/dividere_paa_papir.jsp

 


Svar #9
15. april 2012 af Frankofille (Slettet)

#6 forstår ikke helt, hvad mener du med at det sagtens KAN være, altså at der KAN være to forskellige resultater?


Skriv et svar til: divisionsproblemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.