Matematik

Andengradspolynomium

15. april 2012 af Ayams1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, jeg har en opgave som jeg ikke rigtigt kan gå videre med, den siger:

ax2 + bx + c

Bestem tallene for a,b,c

Således at grafen for p går gennem punkterne P(0,6), Q(7, 2,5) og R(-2, 16).

Jeg har fundet c, men kan bare ikke finde a og b.


Svar #1
15. april 2012 af Ayams1 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe, altså bare en forklaring på hvordan man kan regne den ud. Hellere sagt, hvad skal jeg starte med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af SuneChr

y = ax2 + bx + c

Ja, c = 6 .

Så har vi tilbage at løse

2,5  =  a·72 + 7·b + 6

16   =  a·(- 2)2 + (- 2)·b + 6                      


Svar #3
15. april 2012 af Ayams1 (Slettet)

Når tudsind tak, havde skrevet det sådan, men var ikke sikker.  :-)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.