Matematik

Differential regning.

15. april 2012 af MissIndy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle kloge mennesker.

Jeg sidden med en opgave i matematik hvor jeg skal finde tangentlinjen til en funktion.

f(x)=Sin(x)+x

og jeg har altså lidt problemer med at difetentierer den, altså finde f´(x). Jeg håber at i kan hjælpe mig. :)

 

På Forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af peter lind

Du kan slå differentialkvotienterne for de elementære funktioner op i din bog eller på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af SuneChr

# 1 Har andre problemer med at åbne linket i # 1?

Vedhæftet.

Vedhæftet fil:SP SECC 1504121659.GIF

Svar #3
15. april 2012 af MissIndy (Slettet)

Ja, Jeg har gået set det skema.

Men jeg er bare i tviv om x bliver til en konstant eller om den bare bliver ved med at være x.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2012 af mathon

 

                                      f(x) = sin(x) + x

                                      f '(x) = cos(x) + 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2012 af peter lind

Der gælder (xn)' = n*xn-1. I dit tilfælde er n=1


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

x er det samme som 1*x ....differenteres til 1.


Skriv et svar til: Differential regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.