Matematik

Bestem forskriften for f

16. april 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan virkelig brug noget hjælp med følgende opgave.

Tak i forvejen.

Om en eksponentielt voksende funktion  f oplyses, at f(4)=3  og f(6)=27. Bestem forskriften for f.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2012 af mathon

 

                                 y2/y1 = aΔx

                                 27/3 = a2

                                 9 = a2

                                 32 = a2

                                 a = 3

hvoraf
                                f(x) = y = b·3x
og
                                         3 = b·34      

                                b = 3-3  
hvorfor
                                f(x) = 3-3·3x

                                f(x) = 3x-3


Svar #2
16. april 2012 af brainiak (Slettet)

#1


 

                                 y2/y1 = aΔx

                                 27/3 = a2

                                 9 = a2

                                 32 = a2

                                 a = 3

hvoraf
                                f(x) = y = b·3x
og
                                         3 = b·34      

                                b = 3-3  
hvorfor
                                f(x) = 3-3·3x

                                f(x) = 3x-3

 

 

Wow )  Findes der måske en mere kort og overskueligt version ?)


Skriv et svar til: Bestem forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.