Matematik

cosinusrelation ???????

18. april 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er meget i tvivl om hvordan man indtaster cosinusrelationerne på CAS lommerregneren, når jeg skal begregne en vinkel.
opgaven lyder på:

Figuren viser trekant ABC, hvor vinkel C er stump. Målene er lABl= 258, lACl= 172 og vinkel B 34 grader.

Jeg er lige begyndt at bruge lommeregneren. Men ligemeget hvoran jeg indtaster det ender det med ''false''


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af mathon

 

                               a2 - 2c·cos(B)·a + (c2-b2) = 0        og       a>0

                               a2 - 2·258·cos(34º)·a + (2582-1722) = 0     a>0

                               a2 - 427,783·a + 36980 = 0     a>0 .........

 

                                       

                                      


Svar #2
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Jeg kan ikke f det til at passe, for vinkel C kan jo ikke være 0 ?

er det meningen at jeg først skal finde hvor lang BC er ? det er jo den der er a^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af mathon

                               a2 - 427,783·a + 36980 = 0     a>0

                                     a = 120,245


Svar #4
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan du beregner det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af mathon

løser andengrdsligningen i a

                                    a2 - 427,783·a + 36980 = 0     a>0


Svar #6
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

?? er mega forvirret.. jeg har prøvet at regne på det. men det bliver stadig ikke 120,245


Svar #7
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Kan man ikke sige cos(180)= 172*sin(34) / 258 ?
det lyder ihvertfald logisk, men det virker ikke på CAS


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er der, du skal finde ud af????

#7 , Den formel du bruger ligner sinusrelation (nonsense)

                                - IKKE cosinusrelation. Og hvor kommer 180º fra?????

SE

cos(180)    =  172*sin(34) / 258

-1                =   0.372795

DERFOR, er det forkert (det eksisterer jo ikke)


Svar #9
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Jeg bruger jo netop cos relation pga cos(A) = b/c .. det er de eneste længder jeg kender ifl. opgaven  .. og 180 bruges fordi det er en stumpvinkel som skal være større end 90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

Kan du evt vedhæfte din figur her på Studieportalen, så ved vi hvor siderne og vinklerne i trekanten er?


Svar #11
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

kan desværre kun vedhæfte en skitse af det..

Vedhæftet fil:foto (7).JPG

Brugbart svar (1)

Svar #12
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

... hmm jeg ved det faktisk ikke .. Mit bud er, at hvis vi kun kigger på de to andre vinkler ved siden af vinklen B, som er symmetriske, hvor summen er 90. Dvs, B1 + B2 + B = 90, dermed B1 + B1 + B = 90,

for B1 = B2 (symmetrisk) - nemlig    2B1 + B = 90 ⇒ B1 = 28º

Så kan vi nu finde vinklen ved siden af C, og kalde det for C1. Trekantens summen er altså

B1 + C1 + 90 = 180 ⇒ C1 = 62º

... trækker vi denne vinkel, så kan vi kende vinklen C. Derfor

C = 180 - 62 = 118º. Det er bare mit tættest bud.

Der kommer sikkert et bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

Se vedhæftet fil

 


Svar #14
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

tak for dit bud :) det lyder meget mere logisk end det andet jeg var igang med.


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. april 2012 af nielsenHTX

#11

vinkel C kan findes med sinusrealtionen altså

sin(B)/b=sin(C)/c ⇔C=asin(sin(B)*c/b)

indsætter

C=asin(sin(34º)*258/172)≈57.012º 

C er altså 180-57.012=122.99º


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

At en vinkel er stump, betyder at vinklen er større end 90º , men ikke nødvendigvis, at den er lig med 180º. I en egentlig trekant er enhver af vinklerne mindre end 180º, da vinkelsummen jo er lig med 180º.


Svar #17
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

\begin{align*}C=\arcsin\left(\frac{\sin(B)\cdot c}{b}\right)&=\arcsin\left(\frac{\sin(34.00^{\circ})\cdot 258.00}{172.00}\right)=57.01^{\circ}\\A=180.00^{\circ}-B-C&=180.00^{\circ}-34.00^{\circ}-57.01^{\circ}=88.99^{\circ}\\a=\frac{\sin(A)\cdot b}{\sin(B)}&=\frac{\sin(88.99^{\circ})\cdot 172.00}{\sin(34.00^{\circ})}=307.54\end{align*}

 

Jeg har lige fundet ud af det her på nettet. Men min CAS kan ikke regne det ud  :/


Svar #18
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

#15

vinkel C kan findes med sinusrealtionen altså

sin(B)/b=sin(C)/c ⇔C=asin(sin(B)*c/b)

indsætter

C=asin(sin(34º)*258/172)≈57.012º 

C er altså 180-57.012=122.99º


Jeg fårstår bar ikke hvordan du regner det ud på CAS ? .. hvordan indtastes det nøjagtigt ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er oplyst, at vinkel C er stump. Derfor er

C = 180º - sin-1(sin(B)·c/b) = 122,9875º ,

og dermed

A = 180º -B -C = 23,0125º , og så

a = sin(A)·b/sin(B) = 120,2452  (i overensstemmelse med #3).

Hvad mener du med, at din CAS ikke kan regne det ud? Den udregner præcis, hvad du instruerer den til at gøre.


Svar #20
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

altså nu er jeg en nybegynder mhs til CAS. Men når jeg indtaster sin(34º)*258/172) så siger den false :s


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.