Matematik
F'(x)
Spørgsmål: Længden af en kurve givet ved funktionen ,f fra a til b , kan her beregnes som integralet fra a til b af
√1+f '(x)2dx hvor x∈[a;b].
hvordan ville man skulle sætte det der x∈[a;b]. ind i integralet fra a til b af
√1+f '(x)2dx ?
bliver det så bare et kommatal ? integralet fra a til b af √1+f '(x)2dx ⇒integralet fra a til b af √1+f '(a,b)2dx? men det ser jo forkert ud synes jeg
Svar #1
18. april 2012 af peter lind
Det betyder at den nedre grænse for integralet er a og den øvre grænse er b. I almindelighed bliver resultatet et reelt tal og ikke nødvendigvis et rationalt eller helt tal. Har du nogen problemer med det ?
Svar #2
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man skal beregne
a∫b √(1 + f '(x)2) dx ,
hvor man husker parenteserne. Med x∈[a;b] angives blot, at funktionen f(x) er defineret på intervallet [a;b] .
Svar #3
18. april 2012 af thelight
ok tak . er der en der vil være så rar at vise mig et eksempel med tal ?
Svar #4
18. april 2012 af peter lind
f(x) = x f'(x) = 1. 0 ≤ x ≤ 1
∫01 kvrod(1+12) dx = ∫01 kvrod(2) dx = [kvrod(2)x]01 = kvrod(2)
Hvis du tegnede linjestykket op vil du se at det er hypotenusen i en retvinklet trekant med kateternes længde 1. Det giver som bekendt lige netop kvrod(2)
Svar #5
19. april 2012 af thelight
ok jeg kan godt se at det er kvadratrod 2 men hvorfor siger du 1+12 når der står f'(x) = 1. 0 ≤ x ≤ 1 for det betyder vel at f'(x) = er defineret på intervallet 0 til 1 og der er jo mange tal ?
Svar #6
19. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
I eksemplet er f '(x) = 1 for ethvert x . Derfor er 1 + f '(x)2 = 1 + 12 = 2 , og dermed er √(1 + f '(x)2) = √2 . Integralet af en konstant k over et interval [a;b] er som bekendt k·(b-a) .
Svar #7
19. april 2012 af thelight
så hver gang jeg har a og b skal de altså bare trækkes fra hinanden ?
f.eks.
Længden af en kurve givet ved funktionen ,f fra a til b , kan her beregnes som integralet fra a til b af
√1+f '(x)2dx hvor x∈[a;b]. hvor a = 10 og b =15
->
10∫15 √(1 + f '(10)2) dx ?
og så er jeg lidt i tvivl om 1 skal slettes?
Svar #8
19. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Du skal ikke sætte integranden til en konstant eller slette noget 1-tal. Der er tale om at beregne integralet
a∫b √(1 + f '(x)2) dx
som det også blev beskrevet i #2.
Hvis buelængden skal beregnes for grafen af funktionen f(x) fra x = 10 til x = 15 , bliver integralet jo så
10∫15 √(1 + f '(x)2) dx .
Man skal så her bestemme en stamfunktion for funktionen √(1 + f '(x)2) .
Skriv et svar til: F'(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
