Matematik

Differentialligning hjælp

20. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke helt se hvad jeg gør forkert i vedhæftede opgave.

Jeg starter med af finde f ' :

f ' (x) = 2 * e2x

Jeg indsætter dette i differentialligningen:

2 * e2x = 2 * e2x + 3 - 6

Hvorfor er der et 3 tal i overskud på den ene side?

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2012 af nielsenHTX

du glemmer en parentes

2 * e2x = 2 *( e2x + 3) - 6


Svar #2
20. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

skal man altid sætte parantes når man løser opgaver af denne type?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når man ganger en størrelse med 2, skal ethvert led i den størrelse jo ganges med 2 . Her indehiolder størrelsen y jo to led, og hvert led skal ganges med 2. Når man i et udtryk som 2·y erstatter y med et mere kompliceret udtryk, sætter man jo en parentes omkring alt det, som sættes i stedet for y.


Skriv et svar til: Differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.