Matematik

VINKELHALVERINGSLINJE

20. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Deler en halveringslinje altid en vinkel i 2 lige store dele?

altså vi en vinkel på 66 grader være 2 vinkler på 33 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2012 af AskTheAfghan

? ... vº = xº + xº


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2012 af mathon

 

             ...ellers havde den ikke heddet en vinkelhalveringslinje


Svar #3
20. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Hvis i er så sikre .. hvordan løser man så "a" ?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) Man finder så |BD| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABD, hvor man kender de to sider og den mellemliggende vinkel v(BAD) = 33º :

|BD|2 = c2 + vA2 - 2c·vA·cos(A/2)

b) Benyt en cosinusrelation i trekant ABD til at bestemme vinkel B, og dermed bestemmes vinkel C ud fra vinkelsummen i trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2012 af mette48 (Slettet)

a)

Tegn vinkel A samt vinkel As vinkelhalveringslinie.
Afsæt c=4,7 fra A ud af vinkelens ene ben til punktet B.
Afsæt va = 3,9 fra A ud af vinkelhalveringslinien til punktet D
Forbind B og D og forlæng linien til den skærer vinkel A andet ben i C


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet   ;-)

OBS! < d er IKKE 90 gr., selv om den ser sådan ud!

Vedhæftet fil:vinkelhalveringslinie.PNG

Skriv et svar til: VINKELHALVERINGSLINJE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.