Matematik

PLEASE HJÆLP! Fremskrvningsfaktor og vækstrate

21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er fremskrivningsfaktoren, vækstraten og halveringskonstanten af denne ligning?

Y=0,435⋅0,79^x

Please hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

I en eksponentiel model y = b·ax er a fremskrivningsfaktoren. Vækstraten r findes af a = 1+r , og halveringskonstanten x1/2 af

x1/2 = ln(1/2) / ln(a)


Svar #2
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Det sidste forstod jeg ikke meget af :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du burde kunne finde disse udtryk og forklaringer i din bog.. Hvad forstod du ikke i #1 ?


Svar #4
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Hvordan jeg skal regne det ud selvom du har gievt mig formlerne :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan jo aflæse a og b af den konkrete formel og så beregne r = a-1 og x1/2 .


Svar #6
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

For at finde fremskrivningfaktoren ?(0,435*0,79x-1)/(0,435*0,79x)=

Vis det er er forkert ved jeg det ikke, kan du så ikke regne den ud, så jeg kan se hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs forklaringen i #1. For modellen y = b · ax er konstanten a fremskrivningsfaktoren. Dens værdi aflæses af værdierne i den aktuelle model. Der er ikke noget at regne ud.


Svar #8
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Kan du ikke gøre det for mig, for har også mange andre opgaver med det, så når jeg ser hvordan det bliver gjort kan jeg sikkert med de andre opgaver.


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP! Fremskrvningsfaktor og vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.