Matematik

Vektorregning

22. august 2005 af Maria17 (Slettet)
Hej

I en orienteret plan er givet en vektor a med længde 3.
Vektor b er bestemt ved: b=3/2*a+â

Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2005 af frodo (Slettet)

hvordan er det nu formlen lyder?

Prøv at anvende den direkte, og sæt ind ;)

Svar #2
22. august 2005 af Maria17 (Slettet)

Formlen for arealet af parallelogram?

Den lyder:

A=|det(a,b)|=â*b

Hvad mener du med at sætte direkte ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2005 af frodo (Slettet)

â*b = â*(3/2*a+â)

bare du så husker hvad a*â, og â*â er

Svar #4
22. august 2005 af Maria17 (Slettet)

vil det sige at A=22,5
???


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2005 af frodo (Slettet)

hvordan får du dog det?

Svar #6
22. august 2005 af Maria17 (Slettet)

Øh..ved at sige:

â*b = â*(3/2*a+â) =3/2*a^2+a^2=3/2*3^2+3^2=22,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2005 af frodo (Slettet)

du skal huske, at to orotgonale vektorers skalære produkt er lig 0
en vektor og dens tværvektor står vinkelret på hinanden.

Svar #8
22. august 2005 af Maria17 (Slettet)

nååårh... okay..! :O)

Er det her rigtigt så:

â*b = â*(3/2*a+â) =3/2*a*â+a^2=3/2*0+3^2=9



Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2005 af frodo (Slettet)

Jep! Lige præcis.

Svar #10
23. august 2005 af Maria17 (Slettet)

Der er to delopgaver mere til denne opgave.
2'eren har jeg lavet, den lød: Beregn vinklen ml. vektorerne a og a-b. Mit resultat: 116,57 grader.
Det skulle gerne være rigtigt.

Men 3'eren kan jeg ikke helt finde ud af.

Beregn længden af projektionen af a på b.

Nogen der kan hjælpe mig?

Svar #11
23. august 2005 af Maria17 (Slettet)

Jeg tror måske jeg har fundet frem til noget nu... men er ik helt sikker på at man kan gøre det på den måde..
har fået resultatet: 2,5

Svar #12
23. august 2005 af Maria17 (Slettet)

Kan ma gøre det på denne måde:


Beregne skalarproduktet af a og b:

a*b=a(3/2*a+â)=3/2a^2+a*â=3/2*|3|^2=27/2


Isolere projektionen (kaldes a")og sæt ind:

a"=a*b/b

Udregne længden i 2.:

|a"|^2=(27/2/(3/2*a+â))^2=27/(3*a+2*â)
= 729/(9a^2+4a^2=729/(9*3^2+4*3^2


og så tage kvadratet af det...:
hvilket gir 2,5...

Kan man gøre det på den måde?

Forstår bare ikke helt ligningen:

ab=a*b/b

for burde b ikke gå ud?
ved godt det ikke er et gangetegn, men vi bruger det jo på en måde sådan alligevel... eller hvad.. er lige lidt forvirret...

Svar #13
23. august 2005 af Maria17 (Slettet)

.b .

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.