Matematik

Binomialkoefficienter

22. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen fortælle mig, hvis man har:

K0,0

K1,0  K1,1

K2,0  K2,1  K2,2

K3,0  K3,1  K3,2  K3,3

at man så får

1

1   1

1   2   1

1   3   3   1

hvordan det hænger sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det følger af definitionen for Kn,p .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2012 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:Kn,p+Kn,p+1=Kn+1,p+1.doc

Svar #3
22. april 2012 af mathbj (Slettet)

Burde beviset ikke slutte ved (n!/p!·(n-p)!), da man bruger den når man finder værdierne for binomialkoefficienterne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2012 af mathon

... ikke hvis #2 skal være et svar på den af dig anvendte notation i dit spørgsmål


Svar #5
22. april 2012 af mathbj (Slettet)

Det undre mig også, men når jeg bruger (n!/p!·(n-p)!) får jeg det ønskede resultat, hvilket jeg ikke gør, når jeg bruger ((n+1)!/(p+1)!·(n-p)!), f.eks.

K3,1 = 3

3!/1!·(3-1)! = 3

(3+1)!/(1+1)!·(3-1)! = 6

altså den (n p) og ikke (n + 1 p + 1) der giver det korrekte resultat? 

 


Svar #6
22. april 2012 af mathbj (Slettet)

Okay, nu er opgaven gennemskuet.


Skriv et svar til: Binomialkoefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.