Matematik

Planens ligning

22. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har en ligning, der hedder 9x + 8y + 26z - 515 = 0 og man sætter z = 0 får man:

9x + 8y - 515, betyder det så at man finder de punkter der ligger på den linje i xy-planen, der skærer x-aksen i 9 og y-aksen i 8?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af peter lind

Det er korrekt at du får en linje i x-y planen; men den skærer ikke i de angivne punkter. Punkterne får du ved at sætte henholdsvis y = 0 og x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2012 af mathon

i xy-planen  
                   den linje
        
                                        L:     9x + 8y - 515 = 0
der skærer

                  x-aksen
                                       i     9x + 8·0 - 515 = 0

                                             9x = 515

                                              x = 515 / 9

                Sx = ((515/9);0)             

og

      skærer

                  y-aksen
                                       i     9·0 + 8y - 515 = 0

                                             8y = 515

                                              y = 515 / 8

                Sy = (0;(515/8))

 

 

 


Svar #3
22. april 2012 af mathbj (Slettet)

#2 Er det så samtidigt længden af xy-planen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2012 af YesMe (Slettet)

#3

Hvad mener du med længden af xy-planen?

Hvad der er angivet i #2 er blot skæringspunkter for linjen L i xy-planen.


Skriv et svar til: Planens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.