Matematik

Undersøg hældning ?

24. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål ang. tangent hældning.

En funktion f er givet ved
f(x)= e^2x-3x

a) Bestem f ' (x), og undersøg, om der findes en tangent til grafen for I med hældningskoefficienten -1.

Jeg har bestemt f '(x) .. men hvordan undersøger jeg om der findes en tangent til grafen for I med hældningskoefficienten -1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af nielsenHTX

ved at løse ligningen f '(x)=-1


Svar #2
24. april 2012 af warz0ne (Slettet)

kan man fx godt sige   f ' (-1)= den differienterede ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2012 af nielsenHTX

#2

nej f '(-1) er hældning i punktet -1.

du skal løse ligningen f '(x)=-1 altså

f '(x)=2e2x-3 ⇒2e2x-3=-1 find nu x

 


Svar #4
24. april 2012 af warz0ne (Slettet)

oki, men når man differientere f(x)= e^2x-3x .. så bliver det   f ' (x)= e^2-3


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2012 af nielsenHTX

#4 nej genlæs #3

desuden har du jo allerede fået hjælp til at differentier f(x)=e^2x-3x i

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1181188


Svar #6
24. april 2012 af warz0ne (Slettet)

ja jeg har fået styr på den.. kom bare lidt i tvivl da du skrev det på den måde :)
men tak for hjælpen til hældningen :)


Skriv et svar til: Undersøg hældning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.