Matematik

HJÆLP !!!

24. april 2012 af Lacazu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Vi har fået en matematiklære som er blevet ansat i år så han har ingen erfaring i undervisning derfor forstår jeg ikke matematik...

jeg har fået den her aflevering og kan ikke finde ud af noget som helst i den har siddet med den 2 dage nu men forstår ingen ting overhovedet. Det jeg søger er enten svar eller en forklaring på hvordan disse opgaver kan løses.

Opgave 1
Angiv definitionsmængde for følgende funktioner. Giv en kort forklaring i hvert tilfælde.
f1(x)=2x-3  f2(x)=√(x-5)                                  f3(x)=√(4-2x)
f4(x)=3/(x-6)                                    f5(x)=1/(x^(2 )+1)                                       f6(x)=2x/√(x-3)
f7(x)=(x-1)/(x-1)

Opgave 2
Angiv skæringspunkter med akserne for følgende funktioner samt toppunkt for følgende andengradspolynomier
f(x)=2x2+3x+2
f(x)=-1/2*x2-1/2*x-1
f(x)=-2x2+6x-18
f(x)=3x2-3
f(x)=-1/4*x2-2x+5

Opgave 3
Funktionerne f og g er givet på følgende måde:
f(x)=4x-5, g(x)=x+2
Angiv først f(g(2)), f(g(3)) og f(g(-1)) og derefter g(f(2)), g(f(3)) og g(f(-1))
Angiv forskrifterne for f(g(x)) og g(f(x)).

Opgave 4
Kan funktionerne f(x)=√(x-1)+3 og g(x)=x2-6x+10 være hinandens inverse funktioner og i givet fald gælder det så for hele definitionsmængden for både f(x) og g(x)?

Opgave 5
I en årrække talte man frøer i et vådområde og fik følgende data
År 1 2 3 4 5 6
Antal frøer 250 214 176 141 101 63
Angiv en lineær funktion for datasættet. Hvornår må det forventes at der ikke er nogen frøer tilbage i vådområdet?

Opgave 6
I et rektangel er den korte side 4 cm kortere end den lange.
Kald længden af den længste side x cm og find et udtryk for længden af den længste side
Vis at arealet af rektanglet er givet som funktionen A(x)=x2-4x
Bestem Dm(A)
Tegn grafen for A(x)
Er det muligt at bestemme en værdi for x, sådan at arealet af rektanglet bliver så lille som muligt? – og så stort som muligt? I de(t) tilfæld(e), hvor det er muligt at finde en værdi for x, skal værdien angives.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af nielsenHTX

du må da have en ide til bare en af opgaverne?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det kræver vel ikke så meget undervisningserfaring at forklare eleverne, at de skal slå op i deres bog og gennemarbejde de relevante kapitler. Det er altid fint at sige, at det er lærerens skyld, men det kræver også en indsats fra elevens side.

Læs om, hvad definitionsmængden for en funktion vil sige. Derved burde du kunne løse Opgave 1.

Opg 2. At bestemme skæringspunkterne med akserne for et 2.-gradspolynomium f(x) involverer dels beregning af funktionsværdien f(0) , dels løsning af 2.-gradsligningen f(x) = 0 . Der findes en færdig formel for beregning af koordinatsættet for toppunktet, og den formel findes helt sikkert i bogen.


Skriv et svar til: HJÆLP !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.